Лучан кличуть відстояти дитячу залізницю. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Луцької дитячої залізниці.

Дорогі юні залізничники, містяни та просто небайдужі громадяни. В неділю, 16 травня, о 12:00 на території дитячої залізниці (вул. Шопена 14а) відбудеться флеш-моб-мітинг. Просимо усіх, хто має бажання долучитись та все ж відстояти дитячу залізницю в Луцьку прийти та допомогти нам у вирішенні цього питання, – йдеться в дописі.

Організатори просять взяти із собою плакати із текстом: «#saverailway», «Врятуємо дитячу залізницю», «Закрити не можна, ЗАЛИШИТИ», «#врятуємоЛДЗ»; «#врятуємодитячу», «Збережемо Луцьку дитячу» та захисну маску.

Довідково:

Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954-го року. Вагони – польського виробництва 60-х років минулого століття. Приміщення станції збудоване лучанами на початку 50-х років. Площа, яку займає залізниця, близько двох з половиною гектарів. У зв’язку з карантином залізниця у 2020 році не працювала.

У вересні минулого року колектив Луцької дитячої залізниці повідомили про новий штатний розпис та скорочення працівників.

У листопаді «Укрзалізниця» повідомила листом міську раду, що не може передати у комунальну власність міста Луцьку дитячу залізницю та дві станції. В «Укрзалізниці» пропонують місту розглянути можливість придбати або взяти в оренду дитячу залізницю та станцію.

У грудні 2020 року п'ятьох із дев'яти працівників перевели на інші посади в «Укрзалізниці», а 514 дітей повідомили, що занять в гуртку юних залізничників більше не буде. Луцькрада розпочала перемовини та листування з «Укрзалізницею» щодо подальшої долі дитячої залізниці.

У березні 2021 року Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що із «Укрзалізницею» вдалося домовитися з головою правління «Укрзалізниці» Володимиром Жмаком про купівлю і передачу місту всього майнового комплексу у найближчі два місяці. 17 березня стало відомо, що Кабмін підтримав дострокове припинення повноважень голови правління Укрзалізниці Володимира Жмака. Обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця» тимчасово покладені на члена правління УЗ Івана Юрика.