Виконком Львівської міськради у п’ятницю, 21 травня, ухвалив рішення про підвищення тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті. 

До цього проїзд у міських автобусах, трамваях і тролейбусах становив 7 гривень. Тепер буде 10 гривень.

«Вартість за одну поїздку в автобусах становитиме 10 грн. В електротранспорті теж 10 грн – за умови придбання квитка у водія, 9 грн – за умови придбання квитка у точках продажу (кіосках) та 8 грн 50 коп для тих, хто оплачує за проїзд онлайн. Натомість зберігається пільговий проїзд для усіх категорій пільговиків. Рішення вступлять в дію з моменту публікації», – йдеться на сайті Львівської міської ради.

У мерії заявляють, що це компромісне рішення.

«Станом на зараз економічно обґрунтований тариф на проїзд в електротранспорті становить 12 гривень 40 копійок, в автомобільному транспорті – 14 гривень 60 копійок, але ми зараз вносимо на розгляд виконавчого комітету пропозицію, щоби тариф становив 10 гривень, враховуючи громадські слухання і можливості наших мешканців», – сказала заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, зараз дуже активно, особливо молоді люди, користуються смартфонами для купівлі квитка (через Приват24, через термінали).

«Вартість цих квитків буде становити 8 грн 50 коп, тому якщо ми говоримо про можливість наших мешканців купувати в такий спосіб квитки, то вони будуть значно дешевші, аніж у водія. Студенти ж зможуть купувати квитки за ціною 5 грн», – додала Маруняк.