Директор з розвитку Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Павло Цапюк каже, що колесо огляду зупинилося через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором.

Про це Павло Цапюк написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, у Центральному парку культури та відпочинку в неділю, 23 травня, застрягли люди, які каталися на колесі огляду. Усіх зняли з атракціону рятувальники. Серед визволених – шість дітей.

«Колесо зупинилось на нетривалий період через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором. Справді, з технічної точки зору, це не надзвичайна ситуація, не капітальна поломка, хоча наслідок – зупинка механізму, і це, звісно неприємно», – написав Павло Цапюк.

Він стверджує, що колесо зупиняється не вперше.

«Іноді, коли аварія на лініі електропередач і вимикається подача електроенергії, колесо теж зупиняється, і тут головне, як спокійно і відповідально ведуть себе наявні в цей час відвідувачі. Тим, хто сьогодні «застряг», велика подяка за моральну стійкість і терпіння, бо паніка – це завжди головний ворог в подібних ситуаціях. Ви молодці! Обов’язково віддячимо!»

Павло Цапюк каже, що на «чортовому колесі» муфту замінять, після чого атракціон знову запрацює.

«Буду його першим відвідувачем», – обіцяє директор.