Тіло зниклої української альпіністки Яни Кривошеї, яке вдалося виявити літаку-розвіднику, знаходилося в ущелині, яку не видно ні зверху на маршруті, ні навіть безпілотнику.

Нові подробиці трагедії з'явилися в Фейсбук-спільноті «Пошуки Яни Кривошеї».

Поліція поки не висунула офіційну версію трагедії, але рідні Яни Кривошеї припустили, що могло статися в горах Туреччини.

За їх словами, трагедія, можливо, сталася 2 травня. На вершині гори Яна Кривошея робила знімки і через якийсь час почала спуск. Спершу альпіністка слідувала маршрутом, але потім збилася і пішла в іншу сторону.

«Через якийсь час вона розуміє, що йде не по маршруту (в цей момент вона звірялася з картами), і вирішує не повертатися на вершину, щоб вийти на правильне ребро (як і потрібно було зробити), а траверснути на північ. У цьому моменті вона не оцінила небезпеку спуску, і, швидше за все, або покотилася на сипучку до обриву, або - підійшла, щоб подивитися дуже близько і впала, і полетівши в прірву на 100 метрів, опинилася в ущелині, яку не видно ні зверху на маршруті , ні дрону, який не може підлетіти досить близько (бо він втрачає управління через ребро, яке закриває щілину), щоб на зображенні було видно людину», - припустили рідні українки.

Трагедія, як думають близькі Яни Кривошеї, трапилася о 14:40, після чого мобільний телефон українки «почав брати дуже дивні соти», в тому числі біля населеного пункту Манавгат.

«Швидше за все смерть настала миттєво, тому що стіна, з якої вона зірвалася, приблизно 100-150 м ... Рятувальники прочісували це ребро зверху, але видимість вниз була дуже обмеженою, а дрон просто не міг залетіти в цю розколину. До речі, вертольоти облітали це місце, і теж нічого не побачили, а ось військовий літак з оптикою відразу засік її...», - додала сестра загиблої українки і подякувала всім, хто брав участь в пошуково-рятувальній операції.

Прощання з Яною Кривошеєю, можливо, пройде в Одесі 4-5 червня, але точна дата церемонії буде оголошена пізніше.