За даними моніторингу у Волинській області, на 17-му тижні 2021 року ситуація щодо захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями, в тому числі коронавірусною інфекцією, залишається напруженою.

Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» та МОЗ України.

Показник захворюваності ГРВІ нижче показника минулого тижня на 8% та становить 747,5 на 100 тисяч населення, але вище показника епідемічного порогу на 30% і відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Перевищення епідемічного порогу зареєстровано у м.Луцьку (на 47%), Турійському (на 61), Володимир-Волинському (на 36%), Ковельському (7%), та Любешівському (6%) районах.

Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення і становить 48% (захворіло близько 4 тис.) від загальної кількості постраждалих, що майже на рівні минулого тижня.

Близько двох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (78%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 171 тис. волинян — це 16,6% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано понад 3 тис. осіб, із них 62% — це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В.

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявлено. Проте встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи. (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).