Міністерство енергетики наступного тижня представить оновлену постанову про спеціальні зобов'язання на ринку електроенергії (ПСЗ), яка передбачатиме диференційовані тарифи для населення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час Години запитань у Верховній Раді до уряду сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Ми хочемо побачити стабільність тих тарифів на електроенергію і зробити диференційований підхід, який дасть можливість забезпечити соціально вразливий прошарок населення, – сказав він.

Галущенко додав, що ця стабільність у тарифах на майбутнє дасть можливість для побутових споживачів запланувати і вжити заходів з енергозбереження.

Міністр енергетики уточнив, що вразливі верстви населення, які споживають до 100 кВт-год електроенергії на місяць, отримають зниження тарифу, а для інших тарифи будуть переглянуті.

З 1 липня буде новий механізм, він передбачає диверсифікацію тарифів залежно від категорії населення... ми бачимо, що ми можемо захистити соціально вразливі верстви населення. Ми виділяємо населення, яке споживає до 100 кВт, – сказав він.

«Проєкт постанови передбачає захист тієї категорії населення, яке споживає до 100 кВт-год на місяць через зменшення тарифу», – додав він.