Днями Служба автомобільних доріг у Волинській області оголосила тендери на поточний середній ремонт двох ділянок дороги між населеними пунктами Сокіл та Рожище загальною протяжністю 18 кілометрів.

Дорогу планують відновити в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво», інформує пресслужба Волинської облдержадміністрації.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолія Посполітака, ділянка Оленівка – Сокіл автошляху Т-18-02/М-07/ – Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки – / Р-14/ – Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь – /Н-17/ перебуває у найгіршому стані у порівнянні з іншими дорогами області. У зв’язку з недостатнім фінансуванням на цій ділянці тривалий час здійснювали лише дрібний ремонт. Великоваговики, які курсують з піщаного кар’єру, розташованого поблизу села Сокіл, сприяли ще більшому руйнуванню дороги.

Ділянку Оленівка – Сокіл планували відновити у минулому році, однак у зв’язку з блокуванням тендерної процедури торги були скасовані, а фінансування з цього об’єкта знято.

Служба автомобільних доріг у Волинській області провела коригування проєктно-кошторисної документації на цей об’єкт, аби відремонтувати на 7 км більше. Відтак буде відремонтовано 18-кілометровий відрізок, що пролягає населеними пунктами Сокіл, Оленівка, Топільне і Рожище.

Згідно з проєктом, планується вкласти тришарове покриття, заасфальтувати з’їзди і примикання, в’їзди в двори, а також встановити нові дорожні знаки, сигнальні стовпчики, бар’єрне огородження, зробити дорожню розмітку та облаштувати місця зупинки громадського транспорту. Оновити планують також і транспортне кільце у м.Рожище, а два мости, розташовані на дорозі, відновлять.

Окрім того, у межах населених пунктів будуть відремонтовані існуючі та влаштовані нові пішохідні та тротуарні доріжки. Уздовж дороги запроектовано влаштування понад 7 км ліній зовнішнього освітлення, а також передбачено освітлення пішохідних переходів.

Аби виконати усі ці роботи, Служба автомобільних доріг у Волинській області через майданчик «Prozorro» оголосила тендери на поточний середній ремонт двох ділянок дороги між населеними пунктами Сокіл та Рожище.