Для аварійних бригад Луцькводоканалу придбали нові авто і обладнання, що економлять ресурси, пришвидшують і полегшують роботу.

Про це повідомили у пресслужбі Луцькводоканалу у фейсбуці.

Зазначається, що донедавна автопарк КП «Луцькводоканал» перебував у критичному стані через зношеність та невідповідність сучасним вимогам.

Від цього потерпали як аварійники, так і жителі Луцька, адже затягувався час доїзду до місця аварійних ситуацій, постійно фіксувалися зайві витрати пального, та і ремонтні роботи значно ускладнювалися і розтягувалися у часі.

Часто працівникам доводилося виконувати роботу у вкрай важких умовах, що значно погіршувало процес.

Тому керівник підприємства поставив за мету оновити автопарк підприємства, при цьому враховаваши передусім потреби працівників, які виїжджають на аварійні виклики. Також – придбати обладнання, що дозволяє швидше і легше здійснювати аварійно-відновлювальні роботи.

На сьогодні придбали сучасний трактор-екскаватор JCB, ефективність якого переважає сім старих МТЗ.

Придбано два вантажні мікроавтобуси Citroen. Один з них нині перевозить аварійну бригаду, в іншому — встановлено мобільну промивочну установку для очистки каналізаційних мереж від засмічення.

Щоденно підприємство отримує до тридцяти викликів, де необхідне використання цього обладнання.

Тепер нові спеціальні установки два працівника можуть легко завантажити в автомобіль, перевезти у необхідне місце та ліквідувати аварійну ситуацію. Раніше для цього необхідно було задіювати вантажні автомобілі, додаткову спецтехніку 72-73 років випуску.

Серед нових автомобілів – два пікапи на базі ISUZU, які дають можливість перевозити мобільне обладнання для виконання різного роду робіт, а також автомобіль Renault Dokker, який автомобіль використовується як мобільна лабораторія, де працівники можуть виїхати на те чи інше підприємство, житловий будинок, взяти проби води чи стоків.

Також закупили спеціальний дренажний ковш для очистки каналів відводу на очисних спорудах.