У неділю, 27 червня, на базі дитячого табору «Сонячний» відбулись ряд масових,  захопливих заходів: катання і змагання на байдарках, турнір з пляжного волейболу, туристсько-краєзнавчий квест, майстер-клас зі скелелазіння та багато інших цікавих розваг.

Про це пишуть на сторінці Волиньради у фейсбуці.

Захід, що має назву «День відкритої води», організував Волинський центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства за ініціативи директора центру Богдана Бальбузи.

Радий усіх вітати на нашому святі! Цей «День відкритої води» – один із перших в області і надалі вони відбуватимуться в багатьох громадах як показ роботи нашого центру, як можливість для дітей ознайомитися з напрямками діяльності і з вересня місяця за бажанням обрати собі тематичний гурток для подальших тренувань і занять, які організовує наш центр, – кометує Богдан Бульбуза.

Для дітей організували водні локації, атракції з велосипедного і пішохідного туризму, квести, майстер-класи з гончарства, природи і рідного краю, козацької та стрілецької зброї, спортивні ігри з тенісу та волейболу. Участь у спортивно-патріотичних заходах взяли всі охочі діти та підлітки.

Головна мета заходу – залучення молоді до здорового й активного способу життя, популяризація позашкілля як цікавого та потрібного явища для проведення дитячого та юнацького дозвілля. Відкриті заходи – це демонстрація роботи Центру за напрямками. Кожен юний учасник, якому сподобаються активності, з вересня матиме змогу піти на гурток тематичного спрямування від Центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства.

Присутні на заході визначили план дій для відновлення матеріально-технічної бази табору «Сонячний», зокрема відновлення опорної стіни, та окреслили можливості для капітального ремонту клубного приміщення. Також, за словами Богдана Бальбузи, область має все необхідне, щоб стати лідерами Волині по водному дозвіллю. Аби плавання на байдарках стало не стільки спортом, скільки доступним видом дозвілля для молоді в кожній громаді. Григорій Недопад, голова облради, зазначив, що всі ініціативи, корисні для молоді, будуть однозначно підтримані. Також найближчими днями проведуть робочу зустріч по реалізації окреслених планів.