Луцька міська рада відповіла громадянам, які виступають проти забудови парку імені 900-річчя міста Луцька.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

У соціальній мережі «Фейсбук» поширюється інформація щодо забудови парку імені 900-річчя міста Луцька. Будівництво ведеться лише вздовж вулиці Космонавтів. А ця територія не належить і не належала території парку, а лише межує з ним, – йдеться в дописі.

Пишуть, що з початком російської агресії проти України, у 2014 році, Луцька міська рада надала ці вільні земельні ділянки родинам загиблих військовослужбовців. Таким чином, у період з 2014 до 2016 років їх отримали родини Героїв Володимира Прокопчука, Сергія Шкредя, Романа Луцюка, Юрія Чучаліна, Віктора Мельничука. Також земельну ділянку тут отримав син учасника Революції Гідності, інваліда війни І групи Артема Запотоцького.

«Земельні ділянки були сформовані таким чином, аби для мешканців прилеглих вулиць був безперешкодний прохід на територію парку», – запевняють у мерії.

Нагадаємо, лучани протестують проти забудови території парку 900-річчя. Адвокат, який представляє інтереси громади, каже, що боротьба за територію парку триває десятки років. Люди неодноразово зверталися в прокуратуру та поліцію про збитки парковій зоні, знищення цінних порід дерев та незаконне виділення території парку 900-річчя під забудову. Усі ці скарги, каже адвокат, вже довгий час – у розгляді.

Адвокат каже, що землі ніби то виділяють для сімей загиблих в АТО, однак будуватися приїжджають зовсім інші особи, «які перекупили ці земельні участки». Він додає, що містом навіть ширяться чутки, ніби на території парку Луцькрада хоче дозволити будівництво багатоповерхівок.

У планах лучан подати скаргу в Міністерство внутрішніх справ, щоб справа зрушилася з місця і була встановлена справедливість у цій справі.

За словами адвоката, оперативна слідча група переглядала законність документів власника території парку, на якій хочуть проводити будівельні роботи, власник земельної ділянки лише у травні став її власником.