У Луцькому парку 900-річчя триває незаконне будівництво 3-поверхового будинку. Місцеві мешканці скаржаться на забудову: замість індивідуального житла будують багатоповерхівку.

На місці будівництва разом зі знімальною групою ГІТу побував наш колега, Віктор Калитка, який розповів, що відбувається на вул. Космонавтів, поблизу парку 900-річчя Луцька. Як наслідок махінацій відомого луцького депутата Ткачука, досі тривають незаконні будівельні роботи, бетон вилитий на проїжджу частину. Спочатку цю територію Ткачук виділив нібито ветеранам АТО та їх родинам, а згодом тут розпочалось масштабне будівництво, замість індивідуального, як було зазначено спочатку.

Своїми враженнями від ситуації поділився місцевий мешканець:

«Нам все болить, замість цього будинку, побудували б дитячий майданчик. В нас діти там на вул. Мазепи на дорозі граються, — сказав він та додав, — а скільки тут вже воюють люди, то це байдуже депутатам. Хто давав дозвіл щодо цієї ділянки? Хоч і загинула людина, все одно не мали права давати в парку ділянку».

За його словами, будівництво навряд чи належить родичам загиблого:

«Родич, що його отримав, вже, видно, продав ту ділянку».

Також містянин зазначив, що нікому невідомо, що саме має бути збудовано, оскільки немає паспорту будівництва.

Місцеві мешканці регулярно звертаються до муніципальної варти, місцевих органів влади із запитами щодо цього будівництва, проте ніякого результату це не дає.

Місцевий житель, Віталій Урбанович, описав що там відбувається:

«Вони знищили покриття, понищили дорогу саму, бордюри, люки. Крім того, вони почувають територію все далі й далі. Це називається, як вони кажуть індивідуальне будівництво приватного будинку. Воно вже заявлено, що то є комплекс "Шелест" — 4-х квартирний будинок на 3 поверхи, — обурюється Віталій. — Вони самовільно розширили межі, захопили землю».
«Коли вони побудують, тоді типу будуть узаконювати, я рахую, що це має бути взагалі справа прокуратури. Ми вже написали звернення, ще відповіді нема. Будемо в ДБР, всюди будемо звертатися у всі органи, які існують, щоб припинити оце безвладдя, щоб не нищили парк», — підсумував активіст.

Більше з місця подій дивіться у відео: