Поліціянти Луцького районного управління поліції продовжують комплекс заходів під умовною назвою «Мак».

Про це інформує Луцьке районне управління поліції.

Щорічно від 20 травня на Волині триває комплекс оперативно-профілактичних заходів «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів наркотичних рослин снодійного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг, і подальшого потрапляння до споживачів у вигляді готового наркотику.

Поліціянти щоденно проводять цільові відпрацювання населених пунктів, перевіряють наявну оперативну інформацію, використовують новітні технології для виявлення незаконних посівів.

Так, у вівторок, 13 липня, під час здійснення превентивних заходів працівники відділу превенції Луцького районного управління поліції, на території колишнього Ківерцівського району, в селі Клубочин, виявили земельну ділянку з насадженнями снодійного маку.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи вилучили близько 800 стебел маку, які направили на дослідження у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до усіх небайдужих громадян, дотримуватися чинного законодавства та у разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти на спецлінію «102». 

Анонімність гарантується.