У середу, 14 липня, на площі Героїв у Володимирі-Волинському урочисто зустрічали військовослужбовців 14-ї ОМБр ім. князя Романа Великого, котрі днями повернулись у пункт постійної дислокації з Луганщини, де протягом майже року виконували бойове завдання у районі проведення операції Об’єднаних Сил.

В урочистостях узяли участь керівники Володимир-Волинської громади, ОДА, РДА, обласної та районних рад, повідомляє пресслужба Володимир-Волинської міської ради.

Святкова хода військовослужбовців розпочалась від військової частини А1008 о 8-й ранку. Під звуки військового маршу та оплески жителів міста хода рухалась вулицею Ковельською до площі Героїв, зупинившись біля НВК №3, аби покласти квіти до пам’ятних дошок загиблим побратимам.

Аби привітати мужніх та відважних захисників нашої Батьківщини, на площі зібрались сотні містян – рідні, близькі та друзі, котрі 11 місяців з нетерпінням чекали на їх повернення додому. А ще тут на них чекали заслужені нагороди – медалі, нагрудні знаки, грамоти, подяки та цінні подарунки, які вручили військовослужбовцям почесні гості урочистої зустрічі.

«На військовій мапі ООС сьогодні немає району, де б славетна 14-та бригада не виконувала бойові завдання. Для Володимир-Волинської бригади, котра була створена у перший рік війни на Сході, це вже четверта ротація, під час якої не обійшлось без важких втрат, адже зі своїми побратимами, на жаль, не повернулись двоє військовослужбовців», – зазначив у виступі виконувач командувача ОК «Захід» генерал-майор Олег Мікац і оголосив хвилину мовчання.

Подякував за виконання бойового завдання військовослужбовцям перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Також слова подяки бійцям виголосили очільники Волинської ОДА Юрій Погуляйко, обласної ради Григорій Недопад, голови Володимир-Волинської РДА Юрій Лобач та районної ради Віктор Хиць, депутат обласної ради та помічник нардепа Андрій Бокоч, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей та командир 14-ї ОМБр полковник Сергій Войченко