У Луцьку на автостанції №1, що на вулиці Конякіна, 39 люди організували стихійну торгівлю овочами і фруктами. Адміністрація автостанції на своїй сторінці у фейсбуці оприлюднювала світлини того, що там відбувається. Згодом написала про проблему на платформу «Відкрите місто», додаючи, що муніципали і поліція не реагують на звернення.


У п’ятницю, 16 липня, на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради оприлюнили фото стихійної торгівлі на АС-1, розміщені раніше адміністрацією автостанції.

Муніципали заявляють, нібито стихійну торгівлю влаштувало ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій».

«Роками адміністрація Автостанції №1 видавала "цікаві квитки" громадянам, які розміщували торгівлю на тротуарах та, в такий спосіб, сприяла організації стихійної торгівлі з землі. В мережі Facebook з’явилась публікація щодо стихійної торгівлі на вказаній території, причиною такої інформації є те, що громадяни відмовлялись сплачувати кошти, які вимагала адміністрація, і тепер щодня організовують стихійний ринок на території автостанції», – йдеться в дописі мунварти.


Нагадаємо, департамент муніципальної варти Луцької міської ради з 25 травня анонсував ліквідацію несанкціонованої торгівлі з автомобілів на денних парковках по вул. Карпенка-Карого, 1а та тимчасових стоянок авто навпроти автостанції №1, що у м. Луцьку. З того часу жодних дій муніципали там не вчиняли.