Мінімум 2/3 вершкового масла на українському ринку – підробка.

Про це пишуть «Факти».

Видання зазначає, що натуральним вершковим маслом може називатися продукт, що виготовляється виключно з молока. Але на ринку України багато фальсифікату.

200-грамова пачка масла «Білоруське» з жирністю до 82% коштує всього 20 гривень. У Союзі споживачів України кажуть, що ця продукція випускається не в Білорусі, а в Україні і є підробкою.

Масло «Селянське» має в складі майже на 100% рослинний жир. Його виробляють в Таращанському районі Київської області на підприємстві, схожому на звичайний житловий будинок, в якому немає лабораторій, мийок для молоковозів і цистерн з молоком.

Національна поліція опломбувала деяке обладнання. За словами охоронця підприємства, виробництво було припинено, але продаж продукції в Києві триває.

Через брак в Україні молока натуральне вершкове масло постійно дорожчає. Цим користуються недобросовісні виробники, які залучають українців дешевими фальсифікатами. Кримінальна відповідальність за це не передбачена. Максимальне покарання – припинення виробничого процесу на деякий проміжок часу.

Відзначимо, що 12 з 168 українських підприємств займаються підробкою молочної продукції.

В кінці минулого року АМКУ наклав штрафи на 10 підприємств на суму більш ніж 140 мільйонів гривень.