Ситуацію зі звільненням працівників дерматовенерологічного центру Волинської обласної інфекційної лікарні в прямому ефірі телеканалу ГІТ прокоментував Олександр Зінчук – завідувач проктологічного відділення КП «Волинська обласна клінічна лікарня», депутат обласної ради VII-го скликання.

Нагадаємо, що у березні 2020-го саме обранці тієї каденції на чолі з Іриною Вахович приєднали обласний шкірвендиспансер до інфекційної лікарні. Єдиним депутатом, який тоді голосував «проти» був Олександр Зінчук.

А зараз, за словами пана Зінчука, виявляється 26 працівників цього дерматовенерологічного центру за місяць по НСЗУ заробили тільки 18 тисяч гривень при потребі 240 тисяч.

«Питання в тому – а чого ви не заробили гроші? Хоча всі платять, а значить, ідуть нелегальні платежі в кишеню, всі мають приватні свої медичні кабінети. Чого не ввели платні послуги?...»

На думку Олександра Зінчука, треба легалізувати медичні послуги, створити наглядові та опікунські ради, провести жорсткий аудит у медичних закладах.

«Ви розумієте у чому проблема. У нас лишається один кабінет. Хіба можна навести порядок? У нас війна. У нас спалах сифілісу в Донецьку. Треба зберігати цю службу!»

Олександр Зінчук повідомив, що зараз переводять 10 дерматовенерологічних ліжок з наркодиспансера, і це правильно, що хоча б 10 ліжок збережуть. А починати реорганізацію цією установи варто було зі зміни менеджменту. Також пан Зінчук наголосив, що одразу казав, коли приєднували шкірвендиспансер до інфекційної лікарні, що її головний лікар не буде займатися дерматовенерологією, адже там вистачає проблем із ковідом. І не варто було об’єднувати ці установи. Хоча минулоріч мільйон гривень з ковідного фонду інфекційної лікарні пішло на утримання цього дерматовенерологічного центру.

Дивіться на відео з 1:00 хв.