Уряду України доведеться зрівняти тариф на електроенергію для населення і промисловості.

Про це заявив голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк, повідомляє Економічна правда.

За словами Тарасюка, на цей момент обговорюються різні сценарії підвищення тарифів.

У нас немає іншого майбутнього, окрім поступового вирівнювання тарифів для промисловості та населення. Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь, – заявив Тарасюк.

Він також додав, що НКРЕКП підтримує приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів поряд з наданням адресної допомоги споживачам, які цього потребують.

Я не можу оприлюднити всі варіанти підвищення цін. Який варіант буде прийнятий і чи буде прийнятий з 1 серпня, ми сказати не можемо, тому що це політичне рішення Кабміну. Думаю, чекати залишилося зовсім небагато, – підсумував глава НКРЕКП.

Міненерго розраховує запустити нову модель спецобов’язань (ПСО) щодо забезпечення електроенергією населення з 1 серпня. Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, у міністерстві наполягають на диференційованому підході: для вразливих споживачів буде одна ціна, для тих, які споживають більше, – інша.