Деякі банкомати ПриватБанку списують з карт гроші, але при цьому готівку не видають. Така проблема може статися з цілого ряду причин.

Про це повідомляє Антикор.

Як написав клієнт банку на форумі «Мінфін», 20 липня він спробував зняти зі своєї картки 6 400 гривень. В результаті банкомат показав «помилку», а гроші списав.

Знімав готівку в банкоматі ПриватБанку з карти ПриватБанку. 6 400 гривень. Банкомат рахував й рахував секунд 30 купюри. За підсумком «Помилка». Сума з карти була списана. Гроші отримані не були. Моральна компенсація? Штраф? – обурюється клієнт банку.

На таку ж проблему кілька клієнтів «Привату» скаржилися минулого місяця. Як пояснюють у фінансовій установі, в такому випадку потрібно звернутися за номером телефону, який вказаний на банкоматі, і не відходячи від нього описати проблему. Банкомат може не видавати гроші з кількох причин:

  • У банкоматі зам'ялася купюра і стався збій. Це найпростіша проблема, яку в банку швидко визначать. У такому випадку гроші можуть повернути в той же день.
  • Технічних причин не виявили, але банкомат все одно« помилився». У такому випадку потрібно звернутися в банк із заявою, проведуть інкасацію банкомату, перерахують гроші і якщо там дійсно є «зайві», які з якоїсь причини клієнтові не видали, їх відшкодують.

Є й інша, менш поширена причина – шахраї. Вони встановлюють на банкоматах спеціальні клейкі стрічки, які «захоплюють» частину готівки. І якщо мова йде про невелику суму, то пропасти можуть всі гроші. У такому випадку потрібно зателефонувати оператору і перевірити, чи немає на вікні видачі коштів сторонніх предметів.

Також в фінансових установах радять перераховувати гроші відразу після видачі так, щоб їх було видно на встановленій на банкоматі камері.