Кабмін планує скасувати карантинну норму про збільшення спецнормативів на 50%. Її запровадили навесні 2020-го.

Про це інформує Волинь UA.

Мінсоцполітики розробило проєкт постанови Кабміну стосовно субсидій. Планують скасувати норму збільшення на 50% соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги.

Враховуючи епідеміологічну ситуацію, скасовується збільшення на 50 відсотків соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами. Воно застосовувалося при розрахунку розміру житлової субсидії на період поширення на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, – написали в пояснювальній записці проєкту. Його розмістили на сайті Федерації профспілок України.

З постанови пропонують вилучити також норму про наявність мобільного телефону претендентів на житлові субсидії. З 1 травня її надають виключно готівкою.

У проєкті доповнили перелік документів для включення інформації про іноземців та осіб без громадянства, які в Україні живуть законно.

До Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, для отримання ними пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.