Від понеділка, 6 липня, в області у пунктах пропуску через державний кордон проводяться експрес-тести на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 визначеним категоріям громадян.

Про це інформує ДУ «ВОЛИНСЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ».

З метою виконання Постанови КМУ від 23 червня 2021 року №637 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236» 2 липня в області відбулась робоча нарада у заступника голови Волинської облдержадміністрації та прийняте відповідне розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 від 5 липня 2021 року №6 «Про організацію експрес-тестування осіб на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 в зонах прикордонного контролю пунктів пропуску автомобільного сполучення через державний кордон на ділянці відповідальності Луцького прикордонного загону: «Ягодин», «Доманове», «Дольськ», «Устилуг».

Так, з 6 липня у всіх пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю області працюють пункти тестування, в яких фахівці ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проводять швидкі тести на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 визначеним категоріям громадян.

Сьогодні заступник голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук та головний державний санітарний лікар області Наталія Янко з робочим візитом оглянули облаштування пунктів тестувань.

Також з метою недопущення розповсюдження нового штаму вірусу «Дельта» в Україні введено додаткові запобіжні заходи. Відповідні зміни внесені Урядом у постанову «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».