У селі Запілля Любомльської МГ вранці о 6:27 через розряд блискавки зайнялася покрівля цегляного житлового будинку. Вже о 7:35 вогонь загасили працівники 10-ї ДПРЧ ГУ ДСНС України у Волинській області разом із працівниками місцевої пожежної охорони села Полапи.

Про це інформує ДСНС у Волинській області.

Полум’ям знищено 40 м² покрівлі, 6 м² перекриття, 30 м² металевого листа, пошкоджено 150 м² перекриття, речі домашнього вжитку, 30 м² оздоблення стін, 100 м² оздоблення стелі.

 Водночас у селі Головне блискавка завдала збитків і мешканцям триквартирного дерев’яного житлового будинку. Так, о 6:33 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у с. Головне Ковельського району, яку працівники місцевої пожежної охорони цього ж села ліквідували о 8:45. Вогонь встиг знищити частково шиферну покрівлю над квартирою №3 та № 2, а також зачепити крокви та знищити фронтони у квартирах №1, 2.

О 7:20 блискавка влучила у цегляну господарську будівлю в с. Відути Луківської СГ. Вогонь, що вирував на шиферній покрівлі споруди, о 8:25 приборкали працівники 17-ї ДПРЧ ГУ ДСНС України у Волинській області та двох місцевих пожежних команд сіл Перевали та Луків. Вогняна стихія знищила 65 м² покрівлі, 40 м² перекриття та речі домашнього вжитку.

Ще дві будівлі дерев’яної літньої кухні у Луцьку та цегляної недіяльної бібліотеки у м. Ківерці вечірньої пори загасили працівники 1-ї та 6 -ї ДПРП ГУ ДСНС України у Волинській області.

Причина пожеж в обох випадках встановлюється.

Фото – ілюстративне