Господарський суд Волинської області завершив розгляд справи за позовом Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради до суб’єкта господарювання. В результаті відповідач добровільно виконав позовні вимоги прокурорів – повернув громаді земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яку використовував не за цільовим призначенням.

Про це інформує Камінь-Каширська громада. 

Справу було передано до суду за результатами перевірки Головного управління Держгеокадастру у Волинській області. У квітні 2021 року старший державний інспектор державного контролю за використанням і охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель Іван Бондарчук здійснив перевірку дотримання умов договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, який був укладений у серпні 2019 року. Ділянка площею 11 га знаходилася за межами населених пунктів Хотешівської сільської ради і була надана в користування на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Перевірка встановила, що орендар не використовував землю за призначенням та допустив часткове заростання чагарниками та деревами.

Оскільки, орендар погодився добровільно повернути землю власнику, провадження було закрито. Громада має змогу передати ділянку в оренду більш відповідальним орендарям.