У Волинській обласній державній адміністрації працюють над цифровою трансформацією транспортних послуг.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Як розповів журналістам видання заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Мовенко, в ОДА займаються питанням цифрової трансформації автобусних перевезень  разом з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством інфраструктури, Зокрема, розробляється програма в цьому напрямку.

«Ця програма напрацьовується не тільки у нашій області, а й на загальнодержавному рівні, - каже Сергій Мовенко. - Як тільки вона буде розроблена ми будемо бачити кількість необхідних коштів, будемо бачити інвестиційні кошти, скільки держава зможе залучити, скільки обласний та місцеві бюджети. До нас вже приїжджали інвестори й інші компанії, пропонували своє програмне забезпечення, проводили презентації. З цим ознайомилися і керівники адміністрацій, і керівники територіальних громад, тому зараз вивчаємо це питання».

За словами посадовця, для таких послуг розглядають варіанти запровадження електронного квитка та мобільного додатку. Також будуть і певні вимоги до перевізників – щоб транспорт був обладнаний системами GPS-трекінгу і контролю. Втім, кінцеві терміни завершення цієї програми, поки що невідомі.