Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 30-річному жителю селища Олика Луцького району за скоєння в Луцьку на Рівненській розбою із заволодінням 40 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Слідство вважає, що удень 10 серпня 2021 року раніше судимий чоловік, щодо якого і нині в суді на розгляді перебуває обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення ним крадіжок та шахрайства, на вулиці Рівненській у Луцьку вирвав із рук громадянина барсетку з 40 тисячами гривень. Погрожуючи потерпілому ножем, нападник зник із місця події.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців його затримали невдовзі після скоєння цього злочину.

Наступні 60 днів підозрюваний перебуватиме під вартою.

Санкцією ч.1 ст. 187 КК України за розбій передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як розповіли у сюжеті 12 каналу, з викрадачами постраждалий ромської національності познайомився за гальбою пива. Трохи хильнули, розговорились, чоловік обмовився, що позичив гроші під відсотки, та дав потримати барсетку одному із зловмисників. А ті з набитою сумкою грішми кинулись навтьоки.

Постраждалий намагався затримати викрадачів, але ті втекли. Відео бійки зафільмували очевидці. Продавчиня кіоска, де чоловіки познайомилися за бокалом пива розповіла, що клієнти стояли, випивали, щось гомоніли, аж раптом почали штовхатися. Як виявилося – через сумку з грішми.