У Луцьку на приватній земельній ділянці на вулиці Богдана Хмельницького, 53, що за «Зосею», невідомі розпочали незаконне будівництво.

Про це з посиланням на власницю ділянки Наталію Торчинюк повідомляє інтернет-видання «Волинь24».

У суботу, 14 серпня, о 10:40 жінка, проїжджаючи повз власну земельну ділянку, побачила, що там ведеться будівництво та стоїть техніка. Аби зупинити роботи та захоплення території, пані Наталія викликала поліцію.

Хто на даній ділянці проводить будівельні роботи, та чи є на це відповідна документація, жінці не повідомили. За словами пані Наталії, стосовно цієї території тривають судові розгляди, адже ще минулого року лучанка К. тут нібито купила двоповерхове приміщення на 200 метрів квадратних, якого не існувало. І тепер, за словами будівельників, вони відновлюють це приміщення, а для таких робіт відповідні документи не потрібні. Хоча сама земельна ділянка належить пані Наталії.

Проте, там неозброєним оком видно свіжу кладку цегли нібито фундаменту. Це підтверджують і місцеві жителі та працівники закладів, які функціонують поруч. За їхніми словами, ввечері 13 серпня, на місці будівництва ще нічого не було, зокрема фундаменту, і там гралися діти.

«Цю територію почистили, розігнали наркоманів. А тут за один день будівля виросла, та ще й у свято», – обурюється місцева жителька.

Інформацію про те, що будівлю почали зводити менш як добу тому, підтверджує і працівниця місцевої перукарні:

«Я вчора йшла з роботи о 17:50 і тут нічого не було ще, просто стояли автомобілі».


За словами пані Наталії, яка є власницею цієї ділянки з 2013 року, у неї є вся відповідна документація на ділянку та відеозйомка, яка доводить, що до сьогодні фундаменту там не було.

На місце події прибули представники поліції та слідчо-оперативна група, яких викликала пані Наталія. Незважаючи на присутність правоохоронців будівельники не зупинили своїх робіт. Крім того, на територію заїхала вантажівка з деревиною. Зазначають, що перед робітниками поставили завдання звести будівлю в одноденний термін.

Правоохоронці оглянули ділянку, опитали присутніх та зафіксували факт будівництва. За словами поліцейських, зараз вони не можуть зупинити будівництво, оскільки потрібно розпочати розгляд справи, з’ясувати, хто є замовником робіт, кому підзвітні будівельники та на підставі чого ведуться роботи.

За словами поліцейського, на території був проведений огляд, встановлено осіб, які тут перебувають, а далі будуть вивчатися документи. Проте повноважень забороняти забудову вони не мають.

Нагадаємо, голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк у суді ділить спільно нажите із своєю колишньою дружиною Наталією бізнес та майно у Луцьку. Раніше він реєстрував його на жінку, а після розлучення вирішив забрати назад.

На Богдана Хмельницького, 53 свого часу була взуттєва фабрика. У 2010 році з дозволу Луцької міської ради відбулося знесення об’єктів на ділянці. 27 жовтня того ж року тут відбулася трагедія, коли, розбираючи стіну фабрики, загинули двоє молодих хлопців. Відкрили кримінальну справу проти ТОВ «Фірма «Любарт», директором якої тоді був Вадим Торчинюк. Незадовго до призначення Вадима Торчинюка суддею її закрили.

На фото «ВолиньPost» весни 2012 року видно, що ділянка майже очищена від забудови. Лишилося кілька невеличких приміщень.
На фото «ВолиньPost» весни 2012 року видно, що ділянка майже очищена від забудови. Лишилося кілька невеличких приміщень.

Тим не менше, взимку 2020 року це не завадило директору компанії Борису Драганчуку продати приміщення інструментального цеху площею 198 кв. м (якого не було!) на цій ділянці лучанці Анастасії Каленіковій. Перед продажем оцінщиця із Запорізької області Світлана Піднебенна зуміла оцінити майно у 99 400 гривень!


Адвокат Сергій Книш зауважує, що суддя вдався до сумнівних методів, аби повернути контроль над фірмою.
«Об’єкти зносилися у 2010-2011 роках. І був випадок, коли загинуло дві людини. В той час керував цим підприємством Вадим Георгійович. Була кримінальна справа, потім вона була закрита, і вже на той час того приміщення, яке було продане у 2020 році, вже не було. Тобто продано повітря. Був техпаспорт формально, був запис в реєстрі формально, що цей об’єкт є, а фізично його в наявності немає. Однак було зроблено договір купівлі-продажу. Напевно, з тою метою, щоб перешкодити користуватися, вільно володіти тією ділянкою безпосередньо самій фірмі «Любарт» основною власницею, бенефіціаром якої є Наталія Володимирівна. Зараз вже за нашою ініціативою в Луцькому міськрайонному суді є справа, предмет якої – визнання недійсним цього договору купівлі-продажу невідомій особі Каленіковій, якої ніде немає»