Заборонити будь-які форми дозвілля на території Меморіалу Вічної Слави у не відведених для цього місцях просить Аліса Сергіївна Котюн.

Відповідну петицію лучанка зареєструвала 16 серпня.

У ній вона зазначає:

«Кожного дня центральний обеліск використовується як спортивний майданчик для велосипедистів та скейтерів (а потім усі дивуються, чому плити біля Вічного вогню зруйновані). Юні «паркуристи» використовують стіну скорботи та пам’ятні плити для навчальних потреб, а найбільше шокує те, як молодь дозволяє собі сідати п’ятими точками на плити з іменами тих, хто віддав життя за країну. Ввечері починаються посиденьки на газоні великими шумними компаніями. Такі «зустрічі» тривають до ночі та часто супроводжуються алкоголем, а самі учасники посиденьок залишають після себе купи сміття та недопалки. Це хамство та недопустима неповага завдають неприємностей не тільки жителям району, а й тим, хто вирішив прийти та вшанувати пам'ять загиблих».

Лучанка наголошує, що Меморіал – це пам’ять про всіх волинян, які загинули, захищаючи територію України.

«Раніше Меморіал доглядали та не допускали жодних проявів неповаги до цього місця. Сумно зараз бачити, як молодь (і не тільки) своїми діями плюндрують пам’ять усіх загиблих. Звертаючись із цією петицією, я надіюсь, що на території Меморіалу Вічної Слави заборонять подібні дії», – пише авторка петиції.

Крім того, вона переконана, що потрібно наглядати за виконанням цих правил та передбачити відповідне покарання.

Наразі петицію підписали 24 людини із потрібних для розгляду міськрадою 300 підписів.

До кінця збору підписів залишилось 13 днів.