На митному посту «Ягодин» Волинської митниці при огляді вантажного автомобіля виявили дієтичні добавки із заниженою вартістю.

Про це повідомляє Волинська митниця на своїй сторінці у фейсбуці.

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль «Renault» під керуванням громадянина України.

До митного контролю митному органу подано товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються «Дієтичні добавки до раціону харчування» загальною вартістю 23 600 доларів США. Відправником згаданого товару було зазначено латвійську компанію.

В результаті проведення повного митного огляду вантажу було виявлено документи, що свідчили про те, що відправником є американське товариство. Вартість зазначена в виявлених документах значно відрізнялась від заявленої.

Таким чином, керівник компанії-відправника вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо їх відправника та митної вартості.

Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартістю 1 мільйон 69 тисячі гривень вилучено до рішення суду.