У середу, 18 серпня, у Любешові відбулось офіційне відкриття нового адмінприміщення відділу поліційної діяльності. 

Відтепер правоохоронці Любешівщини працюватимуть у новому двоповерховому сучасному та просторому приміщенні, реконструкцію якого провели за державні кошти. Оглянути відділок та привітати особовий склад на офіційне відкриття завітав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Знаю, що будівельні роботи розпочалися ще у 2007-му році, але основну масу робіт виконали все-таки у 2020-му, а закінчили нарешті у серпні цього року. Тому вітаю увесь особовий склад з такою довгоочікуваною подією та бажаю вам міцного здоров’я, а вашим родинам – терпіння, адже знаю особисто, що у вас майже немає вихідних», – сказав у вітальному слові Юрій Погуляйко.

Нове капітально відремонтоване приміщення площею 408 метрів квадратних метрів реконструювали за понад 10 млн гривень. Це кошти державного бюджету, виділені для Національної поліції, частину яких і спрямували для реконструкції приміщення під відділ поліції. Ще 98 тисяч гривень виділила Любешівська територіальна громада на придбання офісних меблів, комп’ютерної техніки тощо.

Так, нині понад 30 співробітників відділу забезпечені сучасною технікою, меблями та гідними умовами. До цього часу правоохоронці працювали у старому непристосованому для несення служби приміщенні, що є об’єктом культурної спадщини, де не можна було проводити будь-які ремонти.

Тож присутніх гостей запросили оглянути нове приміщення, у якому створені умови не лише для поліціянтів.

До слова, підрозділ обслуговує Любешівську та частково Прилісненську територіальні громади: тут проживає майже 39 тисяч громадян. На території обслуговування функціонує 24 камери спостереження. Це, як зазначив керівник відділу, дає можливість відстежити правопорушення і оперативніше реагувати.

Також, за словами керівника відділу, є кімната для затриманих, обладнана у відповідно до вимог європейського комітету проти тортур, де утримуватись може одночасно дві особи. Наявна окрема кімната для конфіденційної зустрічі з адвокатом та кімната опитування особи. Всі вони обладнані відповідно до встановлених державних та міжнародних вимог. Показали й робочі кабінети співробітників, а окрім цього, є кімната, де можуть перебувати діти.