У Луцьку виявили ботоферму, яку використовували на шкоду інтересам України.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

Правоохоронці виявили у Луцьку ботоферму, яку використовували для незаконної підміни телефонного трафіку з метою переадресації дзвінків для їх подальшої анонімізації, а також для анонімного створення псевдоакаунтів в соціальних мережах для розповсюдження фейкової інформації на шкоду авторитету та державній безпеці України.

Так, у ході санкціонованих обшуків в одному з приміщень в обласному центрі Волині виявлено і вилучено обладнання для здійснення цієї протиправної діяльності: комп’ютери, VoIP-шлюзи, модеми, сім-картки мобільних операторів зв’язку.

Вирішується питання про накладення арешту на це майно, встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності, а також особи замовників публікацій.

Зауважують, що за вчинення за попередньою змовою групою осіб публічних закликів чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, які посягають на територіальну цілісність і недоторканність України, санкцією ч. 2 ст. 110 КК України передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.