За отримання кришталевої нагороди  «Люди Року-2021. Волинь» у номінації «кращий науковець Волині» треба заплатити 30 тисяч гривень.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала професор Волинського національного університету імені Лесі Українки, доктор економічних наук Наталія Павліха

«Подзвонили мені з оргкомітету «Людина року Волині» і запропонували за 30 тисяч гривень купити титул «кращий науковець Волині». Кажуть, експерти назвали мою персону. Я відмовилася. Може треба було поторгуватися? Як вважаєте? Цікаво, хто з моїх колег піде на червону доріжку за таких умов? 20 серпня побачимо», – пише професорка.

Науковець зазначає, що одночасно їй прийшов електронний лист із Тайландського наукового журналу. За наукову статтю та рецензування їй заплатили 200 доларів.

«Ось такий баланс, правда, не пропорційний. А взагалі, скажу я Вам: НАУКА там – де її ТВОРЯТЬ, а не купують», – резюмує авторка допису.


Нагадаємо, церемонія нагородження премією «Люди Року-2021. Волинь» цьогоріч відбудеться 20 серпня у форматі світського прийому в ресторані «NA PAGORBI» (с. Лище). 

Для нагородження організатори придумали такі номінації: «Герой XXI століття», «Лікар року», «Краща медична сестра року», «Вчитель року», «Юна гордість року», «Керівник року», «Лідер територіальних громад», «Аграрій року», «Бренд року», «Відкриття року», «Вибір споживача», «Професіонал року», «Бізнес-леді року», «Митець року», «Спортсмен року» та інші.

Очікувана кількість гостей – 100 персон. Усі вони йтимуть по «Червоній доріжці». Подія буде закритого типу, квитки на захід не продаватимуть.

Організатори назбирали чимало спонсорів, проте все ж не відмовились від спокуси продавати звання.