Поблизу села Колодяжне Ковельського району Волині водій вантажівки влетів в острівець безпеки.

Аварія трапилась у середу, 18 серпня, близько 22:00, повідомляє ІА «Конкурент».

Відомо, що в результаті ДТП ніхто не травмувався. На водія склали адмінпротокол. 

Це не перший випадок, коли водії влітають у нещодавно встановлені засоби заспокоєння руху. Нагадаємо, їх на Волині наразі встановили 13.

Так, 3 липня в селі Воля-Любитівська Ковельського району, легковий автомобіль в’їхав у неосвітлений вночі острівець. Від удару автівку викинуло з проїзної частини на узбіччя. Внаслідок аварії четверо пасажирів отримали тілесні ушкодження і травми.

Після цього Служба автодоріг у Волинській області написала, що легковик розбився не через острівець, а через нехтування водієм правилами безпеки.

Згодом радник голови Луцької районної ради, депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко заявив, що острівці безпеки, які замість того, щоб заспокоювати рух, навпаки, стають причиною аварій.

А в четвер, 19 серпня, аварію поблизу Колодяжного прокоментував у фейсбуці Сергій Філіпчук:

«Вчора в Колодяжному чергове ДТП через острівець «безпеки» – фура наїхала з усіма витікаючими. На водія склали адмінпротокол. Тобто те, що там не освітлено, нема розмітки, і навіть знак з того острівця перед тим якесь авто збило, і вночі цей острівець як пастка для немісцевого водія – нікого не хвилює. Сподіваюсь, коли будуть судити недолугих проєктантів, які хорошу і потрібну річ зуміли перетворити на пастку для водіїв – то врахують кожне ДТП, яке там трапилось».

Автор допису додає, що для заспокоєння руху без ДТП там вистачило б 1 світлофора. Як у Княгининку наприклад.