У Камінь-Каширській громаді спланували, як відзначатимуть 30-річчя України.

Про це пише газета «Полісся».

Аби святкування ювілейного Дня Незалежності було пам’ятним і особливим, у міській раді продумали програму не на один день.

Ще в неділю, 22 серпня, у всіх центрах старостинських округів відбудуться концерти, а у Камені-Каширському — спортивні змагання на стадіоні Колос. Зокрема, зійтися у футбольних поєдинках прибудуть команди з Рівненської області, з Луцька, Ковеля, Любешова та Каменя-Каширського.

У понеділок, 23 серпня, в день Державного прапора України, відбудуться патріотичні флешмоб та велопробіг. До речі, проїхатися на двоколісному запрошують краян по двох маршрутах. Велозаїзд стартуватиме о 10 годині від адмінбудинку. Один із маршрутів, протяжністю близько 9 кілометрів пролягатиме по вулицях Воля – Відродження — Ковельська – Шкільна – Гагаріна – Шевченка, у ньому могтимуть взяти участь і діти 12-16 років у супроводі дорослих. Інший — у напрямку Камінь-Каширський – Полиці – Камінь-Каширський матиме дистанцію 29 кілометрів.

Зазначимо, що організатори заходу (міська рада та МЦФЗН «Спорт для всіх») радять велосипедистам одягти вишиванки, взяти із собою державну символіку, аби створити урочисту атмосферу, та подбати про велосипед з індивідуальними засобами захисту.

А вже у вівторок, 24 серпня, відбудеться, власне, основне святкування. У центрі Каменя-Каширського для дітей організують з 10:00 різноманітні розваги. А з 14:00 у міському паркові проходитимуть етнофестиваль та святковий концерт. Запросили на День Незалежності розважити жителів нашої громади заслуженого артиста естрадного мистецтва Сергія Скулинця. Закінчаться розваги молодіжною дискотекою з Dj Slavniy.

Після тривалого насиченого святкуваннями вікенду у Камені-Каширському з нагоди 30-річчя держави запланували відкрити реконструйоване приміщення ЦНАПу.