Кілька тисяч люду, військові, козаки, народні депутати, очільник облради, співаки Василь Зінкевич і Руслана взяли участь у ІV етнофестивалі в Боратині, який відбувся в неділю, 22 серпня.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради. 

На величезному спорткомплексі у Боратині ніде яблуку впасти: родини, творчі і трудові колективи 24-х сіл об’єднаної громади, почесні гості, військовий оркестр, воїни АТО, козаче військо, юні курсанти, знамениті виконавці. Традиційний ІV етнофестиваль цьогоріч особливий, бо приурочений 30-й річниці Незалежності України.

Вражаючий кількатисячний парад, розмаїття синьо-жовтих знамен, вишиванок та усмішок, багатоголосе виконання гімну і потужне й розкотисте «Слава Україні! Героям слава!».

На головній сцені очільник Боратинської громади Сергій Яручик привітав свою майже 20-тисячну громаду та поважних гостей – народних депутатів В’ячеслава Рубльова, Валерія Стернійчука та голову обласної ради Григорія Недопада.

Депутат Верховної Ради України Валерій Стернійчук зазначив, що Боратинська громада – одна з найпотужніших в області.

«І я знаю в чому секрет вашого успіху – ви ініціативні і прагнете розвитку. У вас чудова інфраструктура, але ви бажаєте більшого, працюєте задля вдосконалення. З нагоди найбільшого державного свята бажаю добра, щастя і впевненості у майбутньому», – привітав він громаду.
«Вітаю велику боратинську родину! – звернувся до присутніх голова обласної ради Григорій Недопад. – Ви тримаєте першість у багатьох сферах: децентралізації, розбудові та розвиткові, кількісних і якісних показниках, згуртованості та ініціативності. Дай, Боже, вам такої успішності на довгі роки. Хочу запевнити вас у партнерській підтримці, що обласної, що Верховної, що районної рад. Слава Україні!»

Під час фестивалю присутні встановили новий рекорд України – склали наймасовішу живу символіку єдності країни.