На Волині чоловік отримав два роки іспитового терміну за зберігання бурштину без відповідного дозволу на це. Як стверджує сам підсудний, дорогоцінний камінь він знайшов у лісі.

Про це інформує Сила правди.

Вирок винесла суддя Маневицького районного суду Ірина Токарська 6 липня 2021 року.

Навесні 2020 року Володимир Кузьмич був у лісі в селі Озерці, нині Вараського району на Рівненщині. Там чоловік знайшов 26 камінців бурштину загальною масою 99,69 грама і вартістю 570,20 гривень. Каміння чоловік поклав у кишеню куртки і автобусом поїхав додому. Якийсь час Володимир Кузьмич зберігав бурштин у себе.

Згодом, 29 квітня 2021 року, приблизно через рік, у селі Набруска колишнього Камінь-Каширського району Волинської області чоловіка затримали поліціянти і виявили при ньому коштовне каміння.

До слова, кілька судимостей Володимир Кузьмич вже має – у 2010 його засудили до 8 років позбавлення волі за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, але за півтора року випустили у зв’язку з тяжкою хворобою. А у 2016 чоловік отримав умовний термін строком на три роки за крадіжку.

Тепер же обвинувачуваний уклав з прокурором угоду про визнання своєю винуватості і погодився співпрацювати з правоохоронцями й допомагати у виявленні злочинів. Тож суддя Ірина Токарська присудила йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, однак із встановленням дворічного іспитового терміну. А бурштин конфіскувала держава.