Національний антарктичний науковий центр розпочав конкурс кандидатів для участі у 27-ій науковій експедиції на станції «Академік Вернадський».

Про це в ефірі телеканалу ГІТ розповів директор директор Національного Антарктичного Наукового Центру Євген Дикий.

За словами Дикого, на польове забезпечення перебування одного полярника в місяць на картку чистими надходить 54 тисячі гривень. До речі, такі суми учасники експедицій почали отримувати лише з вересня минулого року, а до того часу зарплати українських полярників не змінювалися протягом 20 років.

Щоправда, цими коштами безпосередньо в Антарктиді скористатися неможливо, адже там нема ані банкоматів, ані терміналів, а найближчий магазин за кілька тисяч кілометрів. Тож більшість учасників полярних місій хто не має родин використовують картку як депозит, а хто має сім’ї – то картку лишають рідним.

«Це набір не на пригоду, а набір на роботу, тобто такий самий конкурс на заміщення вакансій, як будь-який інший конкурс. Єдина різниця, що фізично роботу доведеться виконувати за 15 тисяч кілометрів від України» - каже Євген Дикий.

Цьогоріч планують набрати 12 учасників полярної місії, яка триматиме цілий рік. Про те, кого шукають та які вимоги до кандидатів, детальніше можете дізнатися переглянувши наше відео з 30 хв. 43 сек.