Злочинну схему організували жителі Волинської, Львівської та Чернівецької областей. Любомльські поліціянти спільно з співробітниками СБУ та за процесуального керівництва прокуратури викрили зловмисників.

Про це інформує пресслужба поліції у Волинській області.

Сертифікати виготовлялися з використанням реквізитів ліцензованих лікарів та медичних закладів. Щодня зловмисники виготовляли близько 20 таких сертифікатів. Вартість свідоцтва становила 1 тис. 600 гривень. Їх продаж здійснювався через мережу Інтернет. Підроблені документи використовувались під час перетину державного кордону України на виїзд з України через пункти пропуску «Ягодин» та «Доманове».

Учора, 30 серпня, правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків на території Волинської, Львівської та Чернівецької областей. Під час обшуків поліціянти вилучили: комп’ютерну техніку, принтери, платіжні термінали, файли бланків міжнародних свідоцтв про вакцинацію, дублікати печаток медичних установ тощо.

Організаторка групи – 29-річна жителька Ковельського району.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про підроблення, збут чи використання документів, печаток штампів та бланків.

Санкція статті передбачає до п’яти років обмеження або позбавлення волі.