Залучення банківських коштів для покупки ділянок сільгосппризначення стало першим з моменту запуску ринку землі першого липня, повідомили в державному Укргазбанку.

Фермер із Кропивницького отримав кредит на сім років для покупки кількох ділянок загальною площею 28 га в Долинському районі, передає НВ. За даними банку, позичальник уже 24 роки займається вирощуванням зернових культур.

За період з 1 по 30 липня в Україні проведено 2,9 тис. земельних транзакцій на ділянки сільгосппризначення загальною площею 5,32 тис. га, сума всіх угод становить 210 млн грн.

За сумарною площею проданих земельних ділянок лідирує Полтавська область з показником 739,6 га, за нею йдуть Харківська (592,6 га), Кіровоградська (515,6 га), Київська (438,5 га) та Чернігівська (355,9 га) області.«Ми ретельно готувалися до цієї події, розробляли зручні умови кредитування. До речі, з моменту отримання заявки до видачі кредиту минуло лише п’ять днів. Зараз є ще кілька заявок з різних куточків України і, звичайно, після цього успішного кейса, переконані, що бажаючих стане ще більше», — заявив директор департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку Максим Ярославський.