На Волині судили водія, який пристав на незаконну пропозицію поліціянта, і погодився сплатити 200 доларів хабаря за непритягнення до адміністративної відповідальності.

Відповідний вирок виніс Любомльський районний суд Волинської області 2 серпня, повідомляє ІА Конкурент.

Як вбачається з вироку, 21 серпня 2019 року уродженця Ковельщини, який вже був судимий за порушення правил безпеки дорожнього руху і перебував на іспитовому терміні, зупинили працівники поліції, оскільки автомобіль, на якому той пересувався у темну пору доби, мав несправні проблискові маячки.

Після зупинки транспортного засобу, у ході розмови з поліціянтом, водій погодився на його незаконну вимогу надати 200 доларів неправомірної винагороди за непритягнення до адміністративної відповідальності. Чоловік зізнався, що вживав алкогольні напої, тож хотів уникнути покарання. Поліціянт надіслав рахунок для переказу коштів у месенджер. Ввечері того ж дня затриманий водій перерахував на наданий рахунок 995 гривень та, спілкуючись у телефонному режимі, пообіцяв пізніше перерахувати решту суми. Однак, пізніше поліціянт на зв'язок так і не вийшов натомість, чоловікові зателефонував слідчий, який вже розслідував протиправну діяльність поліціянта.

На допиті у слідчого водій пішов на співпрацю зі слідством, розкаявся у вчиненому та розповів всі деталі злочину. Окрім щирого каяття та сприяння у розкритті злочину, суд врахував як пом'якшувальну обставину і наявність двох малолітніх дітей у підсудного. Тож з рештою чоловікові доведеться сплатити штраф розміром 10 200 гривень.