Працівник одного з луцьких заводів, 28-річний Василь Літвін став мільйонером завдяки виграшу у лотерею. Випробував удачу чоловік 11 серпня, коли й виграв 1 000 000 гривень у миттєву лотерею, яку придбав на касі продуктового маркету «Сім23», що знаходиться у Луцьку на вулиці Гордіюк, 39 а. За виграшний білет щасливчик заплатив 50 гривень.

Про це йдеться на сайті Державних лотарей «МСЛ».

Про свій виграш переможець дізнався одразу, адже лотерея «Мільйонер» відноситься до сімейства миттєвих лотерей «Стирачки». Купувати лотереї чоловік почав нещодавно. Виявилось, що це лише сьомий лотерейний білет у його житті.

Зазвичай я йду з тренування і по дорозі заходжу у цей маркет купити щось попити чи на перекус, а коли побачив там лотереї, вирішив спробувати свою удачу. Завжди купую тільки один білет. Того дня купив лотерею, що називалась «Мільйонер», стер покриття білета і не повірив. Просто не повірив. Це була лотерея, яку я купив навмання. І одразу мільйон! Я навіть не думав, що в миттєву лотерею можна виграти мільйон. Спочатку я вирішив, що це розіграш. Показав білет касирці, вона перевірила його. Вона сама була у шоці, не знала, що робити. Потім зателефонувала керівництву, вони сказали, що якщо написано, що виграш мільйон, значить білет дійсно виграшний. Ми всі були у шоці – я, касирка, жіночка, яка в цей час щось купляла, –  – розповідає Василь. 

Касирка мережі маркетів «Сім23» на ім’я Ольга продає лотерейні білети близько року.

Під час моєї зміни багато разів вигравали по 10, 20, 100, 200 гривень, але таку велику суму – перший раз. Після цього випадку я повірила у свою щасливу руку, й почала купляти лотереї сама. І не лише я. Приходять люди і питають: тут виграли в лотерею? Я кажу – так. Собі купляю лотереї – нічого нема, а людям продаю – то є якийсь виграш.

В українські лотереї виграють часто і навіть набагато більші суми, але це особливий виграш.

Як зазначає представник лотерейного оператора «М.С.Л.» Ігор Садовий, особливість цього виграшу полягає в тому, що виграшний білет було куплено не у спеціалізованому лотерейному магазині, а вперше в Україні 1 000 000 гривень виграли завдяки білету купленому на касі звичайного продуктового маркету. І це вже другий лотерейний рекорд за кілька місяців, адже нещодавно вперше виграли велику суму на касі київської автозаправки KLO і також у лотерею-стирачку.

Виграш Василь буде отримувати один рік. З виграного 1 000 000 гривень він сплатить 19,5% державних податків (податок на доходи фізичних осіб – 18% та військовий збір – 1,5%). На що витратити виграні гроші Василь ще не вирішив, але точно знає, що фінансово допоможе батькам.