9 вересня 2020 помер ветеран АТО, воїн «Азова» Денис Янтар, який публічно сперечався із Зеленським на Донбасі.

Про це в Фейсбук повідомляє волонтер Юлія Толмачова, пише Антикор.

Війна забирає і в мирному житті. Те, що пройшли наші хлопці на війні, знають тільки вони і Бог. Стрес, які були на війні відгукуються важкими хворобами в мирному житті. Рік пройшов, як пішов з життя боєць б-на «Азов» Денис Янтар. Рак крові. Денис увійшов в історію України не тільки своїм військовим і політичним шляхом, а і як людина, яка змусила пояснити шостого Президента України, що він не лох у свої 42 роки. Тепер це народний мем. Дякую тобі. Вічна тобі пам'ять! Спочивай з миром, – написала вона.

Денис Янтар був активним учасником Революції Переваги 2013-2014 років. 7 квітня 2014 го брав участь у розгоні проросійського наметового табору в Миколаєві.

З початком війни став волонтером і допомагав батальйону «Азов». Після загибелі в серпні 2014 року бійця «Азова» під час штурму на окупованій Мар'їнки, Денис Янтар сам пішов на фронт. Брав участь в боях за Гранітне та Широкино.

У 2016 році він очолив Миколаївський обласний центр «Національного корпусу». Був організатором міжнародного турніру зі змішаних єдиноборств «Дорогу нескорених», який присвятив пам'яті загиблих воїнів АТО.

У 2019 Денис Янтар був активним учасником акції «Ні капітуляції», виступаючи проти розведення військ в Донбасі.

Нагадаємо, 26 жовтня 2019 року президент України Володимир Зеленський приїхав до добровольців в Золоте, де мало відбутися розведення сил. Між ним і активістом з Миколаєва Денисом Янтарем стався конфлікт.

В ході розмови активіст заявив, що через розведення військ, українська армія може зазнати поразки, на що президент відповів, що приїхав поговорити з місцевим населенням. Активіст, своєю чергою, розповів Володимиру Зеленському про акції протесту проти «формули Штайнмайера» по всій Україні і про «формалізації відносини» для припинення війни в Донбасі.

Вночі 16 липня 2020 року згорів автомобіль Дениса Янтаря.