У середу, 15 вересня, державні інспектори рибоохорони викрили факт незаконного вилову раків під час заборони. Інцидент стався на Бихівському водосховищі, поблизу с. Бірки Любешівської ТГ Камінь-Каширського району Волинської області.

Про це  інформують у рибпатрулі.

Близько третьої години ночі в ході рибоохоронної роботи рейдова група зафіксувала громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову, використовуючи металеву острогу. Порушник встиг виловити: 1 екз. карася сріблястого, 1 екз. лина та 21 екз. раків. Завдано шкоди рибним запасам на суму 671,50 гривню.

На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Нагадуємо, з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 гривень). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 гривень за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.