У п'ятницю, 17 вересня, у Луцьку вшанували героїв – українських рятувальників. Ті, чий девіз «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Це свято пожежників, працівників аварійно-рятувальних формувань та служб, які борються із наслідками стихії. 

Урочистості відбулися на базі 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Волинській області. Привітати працівників служби «101» прибули представники обласної та міської влади, духовенство, колеги з Польщі. Кращим вручили відзнаки, грамоти та подяки, – повідомляє Луцька міська рада

Начальник Головного управління генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук окреслив основні здобутки надзвичайників: наголосив, що всі підрозділи ДСНС завжди перебувають у повній бойовій готовності, тож волиняни і лучани можуть почуватися у безпеці.

Шановні рятувальники, вітаю вас зі святом: бажаю міцного здоров'я, гараздів і, що головне, – сухих рукавів. Нехай у вас буде мінімум тривожних викликів і максимум часу на сім'ю. Хочу, щоб ваша небесна покровителька Божа Матір «Неопалима купина» була надійним помічником у нелегкій професійній діяльності, - зазначив, своєю чергою, секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко.

Також він розповів, що Луцька міська рада і надалі готова до співпраці із рятувальниками: надаватиме їм допомогу у придбанні бойового одягу, палива й спорядження.Також Юрій Безпятко вручив подяки міського голови за високий професіоналізм, самовідданість, мужність і оперативність під час виконання службових обов’язків, п'ятьом рятувальникам.

По завершенню урочистостей на гостей чекали показові виступи рятувальних загонів і огляд спецтехніки, що готова виконувати завдання будь-якої складності. Також Митрополит Луцький та Волинський Михаїл виголосив молитву за бійців служби «101» і побажав їм спокійних чергувань.

До слова, про службу у ДСНС і про проходження звичайного дня у рятувальників, спецкору ГІТу Денису Ремісько розповідав Володимир Лазарук – командир відділення 25 ДПЧР.