На проспекті Волі в Луцьку між багатоповерхівками №54 і №64  хочуть втулити чотири торгівельно-офісні центри.

Про це на зустрічі з мешканцями будинків у четвер, 16 вересня, розповів відомий у Луцьку ресторатор Андрій Котищук.

За його словами, йому належать чотири земельні ділянки між хрущовками, на яких підприємець, власне, й хоче розпочати будівництво.  Двоповерхові торгівельно-офісні приміщення, за проєктом детального плану території, розробленим КП «Волиньпроєкт», мають розміщуватися поблизу пішохідної доріжки на парній стороні проспекту Волі на схилах між п’ятиповерхівками.

За те, що мешканці п’ятиповерхівок дозволять тут будувати, підприємець обіцяє зробити їм благоустрій дворів. Проте більшість жителів не згодні на таку пропозицію. Вони переконані: нове будівництво зменшить їхні прибудинкові території, знищить зелені насадження, утруднить доступ мешканців до своїх домівок, значно обмежить зони відпочинку для дітей і дорослих.

До того ж, ділянки різної площі – від 3 до 9 сотих, проте місцеві мешканці сумніваються, що забудовники обмежаться цією площею.

Згідно з даними Державного земельного кадастру, чотири земельні ділянки належать на праві власності трьом особам: Антоніні Миколаївні Котищук, Олегу Георгійовичу Волинцю і Максиму Миколайовичу Горчинському.

Зокрема, земельна ділянка площею 3 сотих за адресою пр. Волі, 56-а і кадастровим номером 0710100000:11:045:0019 зазначена для будівництва та обслуговування магазину-офісу.

Земельна ділянка площею 9 сотих за адресою пр. Волі, 58-а і кадастровим номером 0710100000:11:045:0015 зазначена для будівництва та обслуговування діагностично-лікувального закладу.

Земельна ділянка площею 3 сотих за адресою пр. Волі, 60-а і кадастровим номером 0710100000:11:045:0020 має цільове призначення – для будівництва та обслуговування фірмового магазину з торгівлі продовольчими товарами.

Земельна ділянка  площею 5 сотих за адресою пр. Волі, 62-б і кадастровим номером 0710100000:11:045:0016 має цільове призначення – для будівництва та обслуговування торгового чи громадського закладу, проте вона має обмеження у використанні через охоронну зону навколо інженерних комунікацій.

На зборах мешканці зауважили Андрієві Котищуку, що він не є власником цих ділянок. На що підприємець відповів, що співвласником є його мама Антоніна Миколаївна Котищук, інтереси якої він представляє, проте нотаріально оформленого представництва не надав.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру компаній ring.org.ua, Андрій Котищук є засновником, керівником і беніфіціарним власником 10 фірм. Микола Миколайович Горчинський – співвласник (здебільшого із значно меншими частками статутного капіталу) Котищука у ТОВ «Омега 4», «Медтім», «ВБФ Груп Лімітед» (до 31 серпня 2021 року), «Альфа 4», «Омега-3», «Клініка ортопедично-реконструктивної хірургії» (спільно із Романом Ярославовичем Трачем і Славомішем Кшиштофом Качмареком), «Вест-нет-буд» (засновник – Горчинський, керівник – Котищук).