Українці серед усього різноманіття алкогольних виробів надають перевагу горілці. 52 % алкоголю в Україні вживають у вигляді саме горілки, 42% - як пиво і лише 5% споживають у формі вина.

Про це в ефірі телеканалу ГІТ розповів винороб у четвертому поколінні Едуард Городецький.

Загалом в Україні п’ють дуже мало вина, хоча наша країна належить до країн із середнім рівнем споживання алкоголю, якщо рахувати кількість літрів випитого на душу населення.

Водночас, за словами Едуарда Городецького, через відсутність державної підтримки виноградарської та виноробної галузей - в Україні засилля дешевої імпортної винної продукції, яка часто навіть не в змозі конкурувати за якістю з українською.

«З огляду на певні історичні причини, українці надають перевагу дешевому іспанському вину – тому ринок виробництва вітчизняного вина звужується, - каже Едуард Городецький. - Водночас, у зв’язку з нестачею місцевої сировини українські виробники з минулого року почали активно закуповувати імпортний балк (ред. балк - виноматеріали, що поставляються наливом, зазвичай у флексітанках).»
На думку Едуарда Городецького, це призводить до того, що здавалось би, на полицях супермаркетів стоїть українське вино, а насправді в пляшках може бути далеко не українська сировина. І якщо ця тенденція збережеться – то є ризик, що виноградарство, як дуже складна, дороговартісна галузь, яка потребує довготермінових фінансових вливань почне системно «загинатися».

Деталі дізнавайтеся з нашого відео.