Поблизу Луцька п’яний чоловік погрожував вбити трьох правоохоронців, які проводили слідчі дії, оглядаючи земельну ділянку.

Луцький міськрайонний суд призначив злочинцю умовне покарання, - пише ІА «Волинські новини».

Як стало відомо з вироку, 28 липня троє правоохоронців проводили слідчі дії на підставі ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду Калькової О.А. про огляд земельної ділянки, розпорядником якої є Підгайцівська сільська рада та яка використовується АТ «Луцьке підприємство». Коли поліцейські повідомили про це п’яного обвинуваченого, чоловік, тримаючи в руках рушницю «Сайга», здійснив два постріли в повітря. Потім обвинувачений спрямував зброю в бік правоохоронців та погрожував вбити, якщо ті продовжать проведення слідчі дії та вилучать належне йому майно.

У суді обвинувачений визнав свою вину, пояснивши свої дії тим,що працівники поліції, не дотримуючись своїх обіцянок, намагались вилучити належну йому техніку, яка здійснювала збір урожаю.

Натомість потерпілі поліцейські у суді наголосили, що вони сприйняли дії обвинуваченого, як реальну загрозу життю. Двоє правоохоронців вимагали суворо покарати «стрілка» та подали цивільні позови про моральну шкоду на 100 тисяч гривень кожен.

В підсумку суд реальне покарання на два роки змінив умовним, а також частково задовольнив цивільні позови потерпілих, стягнувши з обвинуваченого по 15 тисяч гривень.