У місті Вараш на Рівненщині знайшли 7-річного хлопчика, який сам поїхав із села Тростянець Камінь-Каширського району Волині у пошуках матері і братика. Маленького мандрівника поліція повернула додому.

Про це повідомляє пресслужба поліції Рівненської області.

Під час патрулювання міста Вараш на службовий планшет екіпажу сектору реагування патрульної поліції Вараського районного відділу в суботу, 8 січня, близько 18:30 надійшло повідомлення, що на автостанції перебуває малолітня дитина без супроводу батьків.

Поліцейські виявили хлопчика, який через вади із мовленням нічого про себе не міг пояснити. А зі слів заявниці-касира, малолітній намагався сісти в автобус сполученням «Вараш-Луцьк».

До встановлення усіх обставин і особи малолітнього долучилися також працівники ювенальної превенції Вараського РВП. Під час спілкування хлопчика із поліцейськими вдалося з’ясувати всього лиш те, що його звати Тимофій. За допомогою у пошуках його рідних поліцейські звернулися і до громадськості.

У взаємодії із працівниками чергової частини поліцейські СРПП і ювенальної превенції встановили, що малолітній – семирічний житель села Тростянець колишнього Маневицького (нині Камінь-Каширського) району Волинської області. Його розшукувала місцева поліція та рідні.

Жодних протиправних дій щодо хлопчика вчинено не було. Його передали матері та слідчо-оперативній групі Волині, які приїхали у Вараш за маленьким втікачем.

Попередньо відомо, що матір із ще одним сином уранці поїхали у Маневичі, а Тимофій залишився із батьком. Останній і не втямив, коли дитина пішла з дому. Тож різдвяні пригоди малолітнього розпочалися маршруткою із села Тростянець до Маневич, звідки він благополучно дістався до Вараша автобусом сполученням «Колки-Вараш».