В Іваничах отримали нове обладнання для місцевої лікарні.

Про це йдеться на сайті Іваничівської громади.

Такий подарунок отримали в рамках німецько-українського проєкту «Пакет солідарності громад при пандемії коронавірусу».

Спонсори – Сервісна служба «Міста у Єдиному Світі» Engagement Global. Фінансується Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Отримали ультразвуковий пристрій Mindrey DC-60 Expert with x-insinght з набором датчиків, включно з Convex- Зонд C6-2, Лінійний Зонд L13-3, Single Chrystal Phased Array Зонд SP1-5N, Ендо / гінек. Зонд (прямий), витратні матеріали (гель), а також пульсоксиметр Beurer PO 35 (5 штук), обладнання для контролю центрального венозного тиску Visocor OM 60 (10 штук), пірометр: безконтактний клінічний термометр Color SoftTemp 3 Х 1 інфрачервоний (п'ять штук).

Іваничівська селищна рада та представники громади Ерцхаузен провели спільну тривалу та складну роботу над проєктною заявкою, яку німецькі партнери подали до Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Завдяки проєкту придбали обладнання на суму 28,6 тисячі євро. В Україні вартість такого УЗД апарата з набором датчиків становить 1, 5 мільйонів гривень.

Усі прилади доставили в Україну як гуманітарна допомога та перейшли у власність комунального підприємства «Іваничівська багатопрофільна лікарня».

У часи пандемії коронавірусу дане обладнання є необхідним та важливим. Використання сучасного УЗД апарата дасть можливість точно, швидко та якісно визначати хворобу та запобігати постковідним ускладненням.

В ході онлайн-зустрічі, що відбулась днями, селищний голова Лідія Томашевська висловила вдячність німецьким партнерам, а саме бургомістру громади Ерцхаузен Клаудії Ланге та відповідальному за українсько-німецьку співпрацю Хубертусу Рідлу, депутатському корпусу Ерцхаузена та команді Сервісної служби «Міста у Єдиному Світі» Engagement Global за всебічну підтримку у реалізації даного проєкту.

Також селищний голова відзначила роботу депутатки районної ради Інни Хільковець та депутата селищної ради Ігоря Мороза, щодо організації транспортування даного обладнання з міста Ерцхаузена в Іваничівську громаду.