У Володимирі реалізовують три міжнародних проєкти: «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле» по Програмі «Польща – Білорусь – Україна», «Разом задля здоров’я та благополуччя мешканців Володимира-Волинського та Цвікау» програма NAKOPA та «Боротьба з пандемією Ковід – 19» програма Kommunales Corona – Solidarpaket.

Про це інформує сайт міськради.

Проєкт «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле» по Програмі «Польща – Білорусь – Україна». Загальний бюджет проєкту 65055,00 євро, з яких бюджет для української сторони 47060,00 євро. Грантові кошти – 42324,33 євро, 4735,67 співфінансування з місцевого бюджету.

Метою проєкту є вдосконалення інформаційної та матеріальної бази Володимир-Волинського історичного музею, зокрема: розробка вебсайту, створення макету поселення готів, придбання тач-панелі, створення фільму про готів, їх культуру та побут, виготовлення 3д макетів та ін., та проведення міжнародної конференції  на тему поселень готів на території Західної Європи.

Проєкт «Разом задля здоров’я та благополуччя мешканців Володимира-Волинського та Цвікау» програма NAKOPA. Загальна сума проєкту 101 715 EUR.

Проєктом передбачено закупівлю УЗД-апарату з еластографією, який сприятиме діагностиці онкологічних та інших захворювань на ранніх стадіях. Вартість апарату 71 500 євро (2 189 229,90 грн), фахове стажування і підвищення кваліфікації лікарів КП «Володимир-Волинське ТМО» для роботи на новопридбаних приладах.

Проєкт «Боротьба з пандемією Ковід – 19» програма Kommunales Corona – Solidarpaket. Загальна сума проєкту 49 937 EUR (1 529 001,03 грн).

Проєктом передбачене придбання та встановлення 120 рекуператорів (в 5 школах міста) та переклад з німецької мови на українську мову документації по проєкту.