Співавтор реформи шкільного харчування в Україні, переможець 5 сезону «Майстер Шеф», шеф-кухар Євген Клопотенко заявив про підготовку книги рецептів із 500 стравами для українських шкіл. Збірку планують випустити у середині цього року.

Про це він повідомив »Обозревателю».

За словами ідеолога проэкту зі зміни культури харчування CultFood, ця збірка рецептів допоможе навчальним закладам у формуванні власного унікального меню, яке підходить для учнів та не шкодить здоров'ю дітей.

Так, Клопотенко з його командою продовжує оновлювати нові страви для шкільного меню, які увійдуть до книги рецептів. Серед півтисячі страв, 340 – нових, а 160 – вже затвердили.

«Під час роботи над реформою шкільного харчування ми побачили потребу кухарів у збільшенні вибору страв, які вже відповідають новим нормам, для можливості формування меню школами», - сказав шеф-кухар.

Як він вважає, розвитку загальної гастрономічної культури сприятиме включення до меню шкіл найкращих світових страв.

Клопотенко також додав, що цієї весни всі необхідні документи, включаючи технологічні карти, передадуть на експертизу до Інституту громадського здоров'я ім. Марзєєва, НАМН та Держпродслужби. Поки що страви перебувають у розробці.