Компанія «Клуб сиру», що належить співвласнику мережі АЗС WOG нардепу від групи «За майбутнє» Степану Івахіву, через тиждень після запровадження державного регулювання цін на газ, змінила свій вид діяльності на виробництво молока, щоб отримати 166 тис. м³ «соціального» газу за пільговою ціною.

Про це повідомляє «Гордон» з посиланням на дані Єдиного реєстру юридичних осіб.

Запис про зміну основного виду діяльності – КВЕД – датований 6 січня.

До цього компанія спеціалізувалася на оптовій торгівлі молочними продуктами, яйцями, олією та жирами (КВДЕ 46.33). Після 6 січня КВЕД було змінено на 10.51 – переробка молока, виробництво сиру та олії. Саме КВЕД 10.51 потрапляє під наказ Мінагро про «соціальне». Згідно з повідомленням Міністерства аграрної політики, на лютий «Клуб сиру» Івахіва отримав квоту на 166 тис. м³ природного газу за пільговою ціною, – сказано в повідомленні агентства.

Групу «За майбутнє» очолює нардеп Ігор Палиця, «РБК-Україна» називає його «бізнес-партнером олігарха Ігоря Коломойського».

Група є головним союзником президентської фракції «Слуга народу» у парламенті, забезпечуючи життєдіяльність так званої «монокоаліції», - пишуть автори матеріалу.